#QUIZtion: Current Events

5 08 2014

THINK YOU’RE UPDATED?

Find out by taking this current events quiz. No Googling please. Do not cheat. Lawmakers hate competition.

1
1: Bago nanalo ang UP Fighting Maroons men’s basketball team against Adamson Soaring Falcons last Saturday, Aug. 9, they have lost 27 consecutive games in the UAAP. Grabe lang. Prior to Saturday’s win, their last victory was in Season 75; two years ago pa. #saklap Anong team ang kanilang tinalo then?
A: Adamson Soaring Falcons
B: UE Red Warriors
C: De La Salle Green Archers

2: Kris Aquino admitted ‘rewarding’ President Aquino’s supporters by “replying” to their comments on her Instagram account. Ano naman ang ginagawa ni Kris sa mga taong “nega” ang comments?
A: Block!
B: Deadma na lang.
C: Pinaprangka. [At least honest!]

1
3: “Too beautiful to play the game” ang description sa volleyball player na si Sabina Altynbekova. The 17-year-old stunner plays for the youth squad of which country?
A: Ukraine
B: Russia
C: Kazakhstan

4: What militant Islamist group was responsible for the kidnapping of school children, and other violent activities in Nigeria recently?
A: Bakr al-Shalam
B: Abu Jihad
C: Boko Haram

5: Ang pamilya ng mga Pinoy na sakay sa pinabagsak na MH17 sa Ukraine ay tubong:
A: Pagbilao, Quezon
B: Maragondon, Cavite
C: Marilao, Bulacan

6: Ayon mismo kay Paolo Bediones, ilang taon na ang kanyang sex video na kumalat recently?
A: 7
B: 5
C: 2

7: Kung may “Ma’am Janet (Napoles)” sa executive at legislative branches, sino naman ang sinasabing counterpart niyang sangkot sa panunuhol sa mga judges?
A: Ma’am Charo
B: Ma’am Wilma
C: Ma’am Arlene

1
8: Of the following, sino ang hindi pinayagan ng kanyang NBA team na maglaro for his country sa darating na FIBA World Cup?
A: Tony Parker (Spurs) – France
B: Leandro Barbosa (Suns) – Brazil
C: Manu Ginobili (Spurs) – Argentina

9: Recently, Marvel announced that the new Thor will be female. Hindi naman nagpahuli si Captain America. Ayon sa Marvel, ang susunod na Captain America ay:
A: Bisexual
B: Black
C: Married with children

10: Project NOAH is the DOST’s “responsive program for disaster prevention and mitigation.” What does the acronym NOAH stand for?
A: Nationwide Operational Assessment of Hazards
B: National Organized Alert Helpline
C: Nakaantabay na Operasyon Alerto’t Handa

11: Slamming some anti-Aquino protesters, local musician Ria Bautista said, “Kung puro protesta pero wala namang inihahaing solusyon eh ‘di wala ring kwenta. It’s just a bunch of people whining.” This outspoken artist is a member of what band?
A: Up Dharma Down
B: Cambio
C: Paramita

1
12: Where is the 41st Chess Olympiad being held from August 1 to 14?
A: Reykjavík, Iceland
B: Tromsø, Norway
C: Budapest, Hungary

13: What is the name of the 140-hectare tourism enterprise zone in Bulacan where the Philippine Arena is located?
A: Ciudad Fernandina
B: Ciudad de Victoria
C: Ciudad del Carmen

14: Sa kabila ng nagaganap ngayong outbreak, hindi Ebola kundi ang disease na ito ang No. 1 killer sa West Africa.
A: Malaria
B: Diarrhea
C: HIV/AIDS

1SONA
15: One of the best dressed at last week’s SONA Red Carpet event, this woman is the wife of:
A: Cong. Miro Quimbo
B: Cong. Alfred Vargas
C: Sen. Sonny Angara

Bonus Question:
What does the E in E-Cigarette mean?
A: Express
B: Electronic
C: External

[Answers below]
—————————————————————————–
“People care about what newspapers tell them to care about.”
~ Delia Parr, Love’s First Bloom

Sound Bites
“Saan ka nakakitang pwedeng tumakbo ang truck at bus na walang prangkisa?! Saang klase ng mundo tayo ngayon? Nasa Mars ba tayo? I mean, stupidity!”
~Manila Vice Mayor Isko Moreno on LTFRB’s memorandum circular that temporarily suspended the enforcement operations against colorum vehicles in the metro

Answers:
1: B.
2: A.
3: C.

4: C.
5: A.
6: B.

7: C.
8: C.
9: B.

10: A.
11: C.
12. B.

13: B.
14: A.
15: C.

Bonus: B.

What your score means:
14-16 pts: Ikaw na ang updated! Marami kang alam. Hindi ka masyadong busy. Siguro, marami kang bakanteng oras.

11-13 pts: Pwede na. Love life na lang ang kulang.

8-10 pts: Ang lakas ng tsamba!

7 pts: Where have you been?

Below 6: Ang baba na nga ng score mo, double chin ka pa. Hayyy.

Gave a great week!

I am on Twitter: @HecklerForever.

[Photos: UAAP Sports, Reuters, FIBA, GMA News, Philippine Star]

About these ads

Actions

Information

3 responses

5 08 2014
cheesecake

7 pts: Where have you been? In the office at work. Lol.

5 08 2014
timowp17

11 points for me, not bad.

6 08 2014
Willie Evangelista

WillieEvangelista – i got a score of 14..ahah im just updated..nice quiz..thumbs up!

Say something...

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 116,759 other followers

%d bloggers like this: